Spørsmål og svar

Vi vil gjerne svare på spørsmål om Clean Drop. Hvis du har spørsmål du ikke finner svar på, send de inn til cleandrop@kaffe.no

Hvordan vet jeg om jeg har kalk i vannet?  Svar: Kalk er hvitt og er godt synlig i maskinen, ta gjerne en titt i vannkokeren, oppvaskmaskinen e.l. da ser du om du har mye kalk i vannet.  Om du har mye kalk i vannet bør du bruke et avkalkingsmiddel (syrebasert) jevnlig. Clean Drop Descaler er å få kjøpt i de fleste elektrobutikker.

Hvis jeg ikke har mye kalk i vannet hva bør jeg rense trakteren med da? Svar: Du må uansett bruke et rensemiddel som er basisk for å fjernet gamle kafferester. Clean Drop rensemiddel for kaffetrakter og kapselmaskin fjerner kafferester og avleiringer fra vannet enkelt uten å sette smak.

Kan Clean Drop produkter brukes på alt av kaffetilberedningsutstyr, også vannkokere? Svar: Ja, men ikke på produkter som er laget av aluminium.  

Er det teflonbelegg inne i kaffekanner og termoser? Svar: Nei. Det er størknet gammel kaffe som avgir dårlig smak til ferskbrygget kaffe.

Hvorfor står det i displayet på min automatiske kaffemaskin at den skal avkalkes, når jeg ikke har mye kalk i vannet? Svar: Det er lite kalk i vannet i Norge sammenliknet med andre land i Europa. Dette tar ikke maskinprodusenten hensyn til, og din maskin teller nok bare antall kopper og gir beskjed når det er på tide å avkalke basert på bruk av kalkholdig vann. Hvis du allikevel trenger å avkalke, skal du vite at vi har også utviklet Clean Drop Descaler, et syrebasert avkalkingsmiddel i pulverform som er å få kjøpt hos Elkjøp i hele Norden.  Hvis vannkvaliteten er dårlig der hvor du bor, dvs at vannet inneholder mye rusk og humus som kan bygge seg opp inne i vannrørene, kan du også bruke Clean Drop rensemiddel for kaffetrakter (basisk) . Da fyller du vanntanken med lunkent vann og tilsetter en pose og pulserer løsningen igjennom til tanken er tom. Skyll med en tank rent vann. 

 I bruksanvisningen på min automatiske kaffemaskin står det at jeg KUN kan bruke deres eget avkalkningsmiddel.   Kan jeg bruke Clean Drop? Svar: Maskinprodusenten skriver dette for å beskytte sitt eget merke, og vi kan trygt anbefale deg å bruke Clean Drop produkter på din maskin. Så er det slik at for å fjerne kalk må man bruke en syre og for å fjerne kafferester må man bruke en base. Vi anbefaler deg da å bruke Clean Drop rensetabletter for espressomaskin(basisk) som fjerner alle kafferester.Hvis tablettene er for store, knuser du de bare opp.Tablettene er å få kjøpt hos Ultra, Meny, Eurospar, Ica Maxi, Elkjøp og utvalgte Spar butikker.Her ser du en film om hvordan du kan gjøre det. :  Clean Drop-hvordan rense espressomaskinen

Sidene er designet og utviklet av Lunde Reklamebyrå